Mei 2020

De wereld van projectie.

Projectie : Een thema dat mij altijd weer raakt tot op het bot. Ik heb diep ervaren dat verbindingen enorm pijnlijk kunnen worden als 'het eigendom' van de projectie niet helder is. Het vraagt een bereidheid om te kijken naar kwetsbare of juist krachtige onbewuste delen in je innerlijke wereld. Het vraagt ook een enorm bewustzijn in de uitwisseling met de ander en het vraagt vooral, dat je bereid bent jezelf volledig te dragen. Wat zou de wereld er anders uit gaan zien als de mens vol bewust wordt van dit fenomeen en bereid is de innerlijke wereld te doorvoelen en aanschouwen. 

De mens projecteert automatisch. Ieder wezen verlangt in essentie naar een expansie in bewustzijn en zal onbewuste delen, die leven in de innerlijke wereld, projecteren op de buitenwereld. Het is van een grote eenvoud in de buitenwereld iets te vinden wat jou onbewuste deel energetisch volledig spiegelt. De druk om dan zelf naar die energie toe te gaan is er af. Buiten je ligt op dat moment het ‘kwaad’.  Alles wat in een innerlijke wereld wordt onderdrukt (verdriet, angst, seksualiteit, vreugde, woede, eenzaamheid, vrijheid, kracht en kwetsbaarheid) zal uiteindelijk op de buitenwereld geprojecteerd worden. Je kunt ervoor kiezen een scala aan gevoelens te projecteren en niet te integreren in je eigen leven. Doordat je de druk op je eigen innerlijke ketel houdt, zul je nooit vrij kunnen leven. Je wezen is in feite in een staat van overleven. Er is dan ook geen sprake van een volledig rusten in jezelf.

Als alle gevoelens door je eigen lijf mogen stromen, zonder oordeel en zonder angst, wordt je wezen vrij. 

Laat je raken door de ander, raak de ander aan en help elkaar in deze turbulente tijden om wakker te worden! Door een bewuste verbinding en uitwisseling met elkaar, worden we weer bezielde wezens.  Een liefdevolle wereld waar kwetsbaarheid en kracht naast elkaar mogen bestaan!